Architectuur in klei

In mijn werk ziet u elementen van de klassieke en romaanse bouwkunst. Ik ben gefascineerd door deze bouwkunst, de overblijfselen ervan, de plekken op de aarde die gekozen werden voor deze bouwwerken.
Fietsend door mijn stad zie ik steeds weer deze klassieke en romaanse elementen terug komen in de huidige gebouwde omgeving. Tempelfronten als dakkapel of als afdak voor een voordeur, kariatiden als ondersteuning van balkons, een klassieke maatvoering in moderne bouwwerken, enz.
Met al deze elementen speel ik en bouw ik mijn architectuur in klei

Bayeux

De serie Bayeux maakte ik voor mijn expositie in Børglum Kloster in Vrå, Denemarken in 2018. In het complex hangt een replica van het beroemde Tapis de Bayeux, dat de geschiedenis van de Slag bij Hastings in 1066 uitbeeldt.
De daarop afgebeelde gebouwen hebben mij geïnspireerd tot het maken van deze serie. De mensen die het tapijt borduurden hebben hun interpretatie vorm gegeven, ik vond het interessant daar weer mijn visie op te geven.

Speicherstadt

Begin 2020 werd ik uitgenodigd om in Hamburg te exposeren. Een halfjaar eerder, onderweg naar Denemarken, zag ik voor het eerst de pakhuizen van Speicherstadt, een historisch gedeelte van de haven van Hamburg.
Prachtige haven gotiek!

Portretten in klei

Het voorbeeld voor de portretten die ik maak zijn de door kinderen gemaakte (zelf-)portretten. Ik vind het bijzonder om van de getekende personen een ruimtelijk beeld te maken en daarin de expressie van de tekenaar weer te geven. Het kan ook een tegel met reliëf zijn.
Ook van andere tekeningen van kinderen maak ik tegels in reliëf. Ik ben hiermee begonnen toen ik een van de leukste tekeningen van mijn zoon steeds meer zag verkleuren.

Foto's