Eigen verbeelding

"Ik heb er een eigen interpretatie van gemaakt"

Mijn werk

Mijn werk bestaat uit torens, tempels, altaren, huizen en andere bouwwerken. De beelden zijn geïnspireerd op de klassieke en Romaanse bouwkunst en door de plaatsen waar deze bouwkunst te vinden is: vaak zeer tot de verbeelding sprekende plekken in het landschap.

De beelden zijn nooit replica’s van antieke of romaanse bouwwerken, maar een eigen interpretatie, eigen verbeelding. Ik speel met de bouwelementen en bouwvormen en maak er nieuwe bouwwerken/beelden mee. Ook de moderne bouwvormen hebben mijn belangstelling. Veel van de klassieke bouwvormen zijn lang gebruikt in de bouwkunst, zeker in mijn stad Den Haag tot het eerste decennium van de vorige eeuw. Als ik op de fiets door de stad rijdt en om mij heen kijk zie ik zolderramen en voordeuren met een tempelfront, kariatiden onder balkons aan de straatzijde, pilasters, boogvensters.

De Bayeux collectie

Het tapijt van Bayeux en de daarop afgebeelde gebouwen hebben mij geïnspireerd tot de Bayeux collectie: een serie Bayeux architectuur in klei. De beelden zijn niet één op één nagemaakt. Ik heb er een eigen interpretatie van gemaakt. Dit moest ook wel, omdat niet alles in klei gemaakt kan worden zoals het op het tapijt is weergegeven.

De mensen die het Tapis de Bayeux geborduurd hebben, hebben hun interpretatie van de gebouwen die in het verhaal voorkomen vorm gegeven. Ik vond het interessant daar weer mijn eigen interpretatie op te geven.

Portretten in klei

Daarnaast maak ik in opdracht portretten in klei. Deze maak ik n.a.v. door kinderen getekende (zelf)portretten. Ik vind het bijzonder om van de getekende personen een ruimtelijke beeld te maken en daarin de expressie van de tekenaar weer te geven.

 

Klik hier om nog meer van mijn werken te zien